עוגה בחושה של קוקוס שוקולד צ'יפס - טאצ' פוד - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגה בחושה של קוקוס שוקולד צ'יפס

רכה, עשירה, עסיסית והיא מזמנת אין ספור דרכים להכנתה: עוגת קוקוס ושוקולד צ'יפס

תגובות
עוגת קוקוס שוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום

העוגה הבחושה, הרכה, העשירה והעסיסית הזו היא בין העוגות הראשונות שאפיתי בצעירותי. כל פעם בגרסה אחרת ובשילוב טעמים שונה, עד שלבסוף אימצתי את המתכון הסופי הזה לחיקי. מאז אני מכינה עוגות בחושות שונות על אותו עיקרון של עוגה זו, והעוקבים אחר המדור כבר הכירו למשל את המתכון לעוגת הפיסטוק קוקוס האהובה.

השילוב בין שוקולד צ'יפס לקוקוס מוצלח במיוחד עם נימוחות העוגה הבחושה, בזכות השמנת החמוצה, בין היתר. מתקבלת עוגה לא פחות ממושלמת לצד המשקה החם התורן שלכם. מתכון לעוגה זו מצטרף לרשימה של עוגות בחושות טעימות במיוחד שעלו כאן במדור לאורך השנים, כמו עוגת המייפל, עוגת התפוחים, עוגת התפוזים ועוד.

שימו לב שאני מוסיפה "רק" 200 גרם שוקולד צ'יפס לעוגה (כ-2/3 שקית) שבעיניי בהחלט מספיקים. אם אתם חובבי שוקולד רציניים ואוהבים את העוגה שלכם שופעת, הרגישו חופשי להוסיף את כל תכולת השקית ואפילו לשלב בין סוגים שונים. אפשר גם להוסיף נטיפי חמאת בוטנים אם אתם אוהבים – רק טוב הם יעשו.

חומרים:

עוגת קוקוס שוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום

2 כוסות קמח תופח

100 גרם קוקוס טחון

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

3/4 כוס סוכר

4 ביצים

1 גביע שמנת חמוצה

1 כוס חלב

כ-200 גרם שוקולד צ'יפס

אופציונלי:

אבקת סוכר להגשה.

ההכנה:

מחממים את התנור ל- 180 מעלות.

מערבבים בקערה את הקמח והקוקוס לתערובת אחידה.

עוגת קוקוס שוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום

במיקסר, מקציפים במהירות גבוהה, את החמאה הרכה כשתי דקות עד קבלת קרם חלק.

עוגת קוקוס שוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום

בהדרגתיות, מוסיפים את הסוכר לחמאה, תוך כדי הערבול.

עוגת קוקוס שוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום

מורידים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים את הביצים אחת אחת לתערובת. רק לאחר שהביצה נבלעת בתערובת, מצרפים את הבאה בתור.

עוגת קוקוס שוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום

מנמיכים את מהירות ההקצפה שוב ומוסיפים חצי מתערובת הקמח והקוקוס, חצי מגביע השמנת החמוצה וחצי מכוס החלב, עד שמתאחדים.

עוגת קוקוס שוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום
עוגת קוקוס שוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום
עוגת קוקוס שוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום

חוזרים על פעולה זו שוב עם ה-"חצי" השני.

מתקבלת תערובת בהירה, סמיכה וחלקה.

מוציאים את הקערה מהמיקסר ומקפלים ידנית עם כף עץ או לקקן את השוקולד צ'יפס פנימה.

עוגת קוקוס שוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום

יוצקים את הבלילה לתבנית קוגלהוף משומנת ואופים כ-40-45 דקות עד שמשחימה, קפיצית למגע וקיסם שננעץ בה יוצא עם פירורים לחים (העוגה נבקעת מלמעלה וזה בסדר גמור).

עוגת קוקוס שוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום
עוגת קוקוס שוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום
עוגת קוקוס שוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום

ניתן לאפות בשתי תבניות אינגליש קייק או בתבנית מאפינס במקום, שימו לב שזמני האפייה ישתנו בהתאם.

עוגת קוקוס שוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום

אם רוצים, מפדרים באבקת סוכר מלמעלה.

עוגת קוקוס שוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#