עוגה בחושה של קוקוס שוקולד צ'יפס
רכה, עשירה, עסיסית והיא מזמנת אין ספור דרכים להכנתה: עוגת קוקוס ושוקולד צ'יפס

העוגה הבחושה, הרכה, העשירה והעסיסית הזו היא בין העוגות הראשונות שאפיתי בצעירותי. כל פעם בגרסה אחרת ובשילוב טעמים שונה, עד שלבסוף אימצתי את המתכון הסופי הזה לחיקי. מאז אני מכינה עוגות בחושות שונות על אותו עיקרון של עוגה זו, והעוקבים אחר המדור כבר הכירו למשל את המתכון לעוגת הפיסטוק קוקוס האהובה.
השילוב בין שוקולד צ'יפס לקוקוס מוצלח במיוחד עם נימוחות העוגה הבחושה, בזכות השמנת החמוצה, בין היתר. מתקבלת עוגה לא פחות ממושלמת לצד המשקה החם התורן שלכם. מתכון לעוגה זו מצטרף לרשימה של עוגות בחושות טעימות במיוחד שעלו כאן במדור לאורך השנים, כמו עוגת המייפל, עוגת התפוחים, עוגת התפוזים ועוד.
שימו לב שאני מוסיפה "רק" 200 גרם שוקולד צ'יפס לעוגה (כ-2/3 שקית) שבעיניי בהחלט מספיקים. אם אתם חובבי שוקולד רציניים ואוהבים את העוגה שלכם שופעת, הרגישו חופשי להוסיף את כל תכולת השקית ואפילו לשלב בין סוגים שונים. אפשר גם להוסיף נטיפי חמאת בוטנים אם אתם אוהבים – רק טוב הם יעשו.
חומרים:

2 כוסות קמח תופח
100 גרם קוקוס טחון
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר
4 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס חלב
כ-200 גרם שוקולד צ'יפס
אופציונלי:
אבקת סוכר להגשה.
ההכנה:
מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
מערבבים בקערה את הקמח והקוקוס לתערובת אחידה.

במיקסר, מקציפים במהירות גבוהה, את החמאה הרכה כשתי דקות עד קבלת קרם חלק.

בהדרגתיות, מוסיפים את הסוכר לחמאה, תוך כדי הערבול.

מורידים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים את הביצים אחת אחת לתערובת. רק לאחר שהביצה נבלעת בתערובת, מצרפים את הבאה בתור.

מנמיכים את מהירות ההקצפה שוב ומוסיפים חצי מתערובת הקמח והקוקוס, חצי מגביע השמנת החמוצה וחצי מכוס החלב, עד שמתאחדים.



חוזרים על פעולה זו שוב עם ה-"חצי" השני.
מתקבלת תערובת בהירה, סמיכה וחלקה.
מוציאים את הקערה מהמיקסר ומקפלים ידנית עם כף עץ או לקקן את השוקולד צ'יפס פנימה.

יוצקים את הבלילה לתבנית קוגלהוף משומנת ואופים כ-40-45 דקות עד שמשחימה, קפיצית למגע וקיסם שננעץ בה יוצא עם פירורים לחים (העוגה נבקעת מלמעלה וזה בסדר גמור).



ניתן לאפות בשתי תבניות אינגליש קייק או בתבנית מאפינס במקום, שימו לב שזמני האפייה ישתנו בהתאם.

אם רוצים, מפדרים באבקת סוכר מלמעלה.

תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר