השילוב המושלם: מתכון לעוגת בננה עם מייפל ואגוזי לוז

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

השילוב המושלם: מתכון לעוגת בננה עם מייפל ואגוזי לוז

יש לכם בננות בשלות מדי? במקום לזרוק אותן או להכין עוד עוגה עם שוקולד - לקונדיטורית מאיה כהן מקפה ליזלוטה יש מתכון אחר להציל אותן מהפח: עוגת בננה עם מייפל

2 תבניות אינגליש קייק דרגת קושי: קל
עוגת בננה מייפל ואגוזי לוז
מגד גוזני

בכל קנייה שבועית אצל הירקן, אני משכנעת את עצמי שמהשבוע הילדים שלי יאכלו רק פירות. הם מצידם טוענים שהם אוהבים בננות, אבל בפועל מנשנשים חטיפים. אז מה עושים עם הבננות המיותמות, הידועות גם  בתיאור "זה לא רקוב זה דבש"? אחרי שמיצית את המתכונים המתבקשים למאפינס ולעוגות בננה-שוקולד, ניסיתי לשלב בננות עם מייפל ואגוזים.

העוגה הזו הפכה אהובה לא רק אצלי בבית אלא גם לקבועה בבית הקפה והיא המועדפת על הצוות. אני מכינה אותה במיקסר אבל אין בעיה להכין גם בקערה בעזרת מטרפה ולקקן. אפשר להחליף את אגוזי הלוז בכל סוג אגוז אחר, פקאן ואגוזי מלך יעבדו כאן מצוין.

אוהבים עוגות בננה? הנה עוד 18 מתכונים מומלצים

7תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

 

3 ביצים בגודל L

150 גרם סוכר
150 גרם סירופ מייפל
1 כפית מחית וניל איכותית
200 גרם שמן צמחי נייטרלי
250 גרם קמח
3 גרם אבקת אפייה
2 גרם סודה לשתייה
3 גרם מלח
כ-300 גרם בננות בשלות (3 בננות גדולות)
100 גרם אגוזי לוז שלמים מולבנים

לזיגוג:

2 כפות מייפל

2 כפות מים רותחים

הוראות הכנה

במיקסר עם וו הקצפה, מקציפים ביצים, סוכר, מייפל ווניל לקצף תפוח.

מוסיפים את השמן בהדרגה, תוך כדי הקצפה, בזילוף דק.

בעקרה: מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.

מחליפים את וו ההקצפה לוו גיטרה. מוסיפים כ-3/4 מכמות תערובת הקמח ומערבבים רק עד נטמעת בקצף.

מועכים את הבננות ביד למחית לא לגמרי אחידה, מוסיפים לתערובות ומערבבים מעט.

מוסיפים כ-3/4 מכמות האגוזים לקמח שהשארנו בצד. מערבבים כך שהאגוזים יהיו מצופים בקמח. מוסיפים לתערובת שבמיקסר את הקמח והאגוזים ומערבבים מעט. 

מחלקים את התערובות לשתי תבניות אינגליש קייק ואופים 10 דקות ב 165 מעלות.

מוציאים בזריזות את התבניות מהתנור ומפזרים מעל העוגות את יתרת האגוזים.

מחזירים לתנור להמשך אפייה של 40 דקות (סה"כ 50 דקות). העוגות מוכנות כשקיסם הננעץ בעוגות יוצא עם פירורים לחים.

בזמן שהעוגות נאפות, מערבבים בקערה מייפל ומים רותחים לזיגוג. כשהעוגות מוכנות ובעודן חמות, מורחים עליהן את הזיגוג.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות