השילוב המושלם: מתכון לעוגת בננה עם מייפל ואגוזי לוז
יש לכם בננות בשלות מדי? במקום לזרוק אותן או להכין עוד עוגה עם שוקולד - לקונדיטורית מאיה כהן מקפה ליזלוטה יש מתכון אחר להציל אותן מהפח: עוגת בננה עם מייפל

בכל קנייה שבועית אצל הירקן, אני משכנעת את עצמי שמהשבוע הילדים שלי יאכלו רק פירות. הם מצידם טוענים שהם אוהבים בננות, אבל בפועל מנשנשים חטיפים. אז מה עושים עם הבננות המיותמות, הידועות גם בתיאור "זה לא רקוב זה דבש"? אחרי שמיצית את המתכונים המתבקשים למאפינס ולעוגות בננה-שוקולד, ניסיתי לשלב בננות עם מייפל ואגוזים.
העוגה הזו הפכה אהובה לא רק אצלי בבית אלא גם לקבועה בבית הקפה והיא המועדפת על הצוות. אני מכינה אותה במיקסר אבל אין בעיה להכין גם בקערה בעזרת מטרפה ולקקן. אפשר להחליף את אגוזי הלוז בכל סוג אגוז אחר, פקאן ואגוזי מלך יעבדו כאן מצוין.
רכיבים
3 ביצים בגודל L
לזיגוג:
2 כפות מייפל
הוראות הכנה
במיקסר עם וו הקצפה, מקציפים ביצים, סוכר, מייפל ווניל לקצף תפוח.
מוסיפים את השמן בהדרגה, תוך כדי הקצפה, בזילוף דק.
בעקרה: מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
מחליפים את וו ההקצפה לוו גיטרה. מוסיפים כ-3/4 מכמות תערובת הקמח ומערבבים רק עד נטמעת בקצף.
מועכים את הבננות ביד למחית לא לגמרי אחידה, מוסיפים לתערובות ומערבבים מעט.
מוסיפים כ-3/4 מכמות האגוזים לקמח שהשארנו בצד. מערבבים כך שהאגוזים יהיו מצופים בקמח. מוסיפים לתערובת שבמיקסר את הקמח והאגוזים ומערבבים מעט.
מחלקים את התערובות לשתי תבניות אינגליש קייק ואופים 10 דקות ב 165 מעלות.
מוציאים בזריזות את התבניות מהתנור ומפזרים מעל העוגות את יתרת האגוזים.
מחזירים לתנור להמשך אפייה של 40 דקות (סה"כ 50 דקות). העוגות מוכנות כשקיסם הננעץ בעוגות יוצא עם פירורים לחים.
בזמן שהעוגות נאפות, מערבבים בקערה מייפל ומים רותחים לזיגוג. כשהעוגות מוכנות ובעודן חמות, מורחים עליהן את הזיגוג.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר