עוגות וקינוחים - עוגות - קינוחים - מתכוני מתוקים - אוכל הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת תפוחים עם קראמבל וקינמון

עוגת תפוחים וקינמון עם קראמבל

יש אינסוף מתכונים לעוגת תפוחים, אבל עוגת תפוחים וקינמון עם קראמבל קינמוני בעצמו - היא האהובה על הקונדיטורית מאיה כהן, מבית הקפה ליזלוטה. היא פשוטה להכנה ויש בה שילוב מושלם בין ריח הקינמון לחמצמצות התפוחים

גָלַטוֹפּיתה

גָלַטוֹפּיתה: מהקינוחים הטובים ביוון

גלטופיתה היא כינוי לפאי עשיר, מהטובים שבקינוחי המטבח היווני. היא מורכבת מפודינג סולת שנח לו בין שתי שכבות של עלי פילו פריכים וספוגים בסירופ סוכר מתובל. עם שינויים זעירים, היא ידועה גם בכינוי גלָקטַבּוֹרֶקוֹ. מתכון מתוך הספר "גרקו"

פורטוקלופיתה

פורטוקלופיתה: עוגת עלי פילו יוונית בסירופ תפוזים

המטבח היווני שופע קינוחים שמשלבים קרמים ורפרפות, בצקי פילו והמון דבש ואחת העוגות הבולטות בו היא פורטוקלופיתה - עוגת עלי פילו נוטפת סירופ תפוזים שברחבי יוון מוצאים אותה בכמה גרסאות. מתכון מתוך הספר "גרקו" של צביקי עשת

עוגת יום הולדת קלאסית

עוגת יום הולדת בשכבות עם קרם שוקולד

אצל סבתא גילה עוגת יום הולדת היתה תמיד מסוג אחד: טורט שוקולד עם גנאש שוקולד מוקצף. נכדתה, הקונדיטורית מאיה כהן מקפה ליזלוטה, לקחה את המתכון שלה והפכה אותו לעוגת שכבות עם קרם שוקולד בגרסה פשוטה ליום הולדת שמח