2 ביצים
מתכון עוגת תפוזים ויוגורט רכה של בית
מתכון שמבוסס על עוגת תפוזים ויוגורט ביתית של אביבה. עוגה שהיתה יכולה לשרוד ימים רבים אם רק היו נותנים לה צ׳אנס, אבל היא התחסלה עוד באותו יום

בילדותי, אביבה שמרה עלי ועל אחיותיי עד שאימי חזרה מהעבודה. לאביבה היתה יד נפלאה במטבח, ואנו זכינו למיטב האוכל העיראקי, על אף שאין לנו ולו קרוב אחד מעיראק. אני יכולה לומר בפה מלא (תרתי משמע) שהיא אחת הסיבות לכך שאני כל כך אוהבת את המטבח.
אחד הדברים שזכורים לי היטב הוא עוגת התפוזים המופלאה שהיתה מכינה - גבוהה גבוהה, אוורירית ונימוחה. זוהי עוגה שהיתה יכולה לשרוד ימים רבים אם רק היו נותנים לה צ׳אנס, אבל היא התחסלה עוד באותו יום, תמיד. עד היום, בימי חורף קרים מיד עולה בראשי תמונה של עוגת התפוזים של אביבה.
זהו שיא עונת התפוזים עכשיו והם נהדרים ומלאים במיץ - הזדמנות נהדרת להכין עוגת תפוזים ויוגורט של בית. זוהי אמנם לא עוגת התפוזים המקורית של אביבה, אבל ההשראה היתה שם. התוצאה היא עוגת תפוזים ויוגורט עם פטנט בבלילה שתורם למרקם - היא מעט דחוסה (כמו Banana Bread), אך עשירה בטעם הדרי, והיוגורט מעניק לה חמיצות ועסיסיות. הכנה של כמה דקות, באחריות, ויש לכם משהו לצד הקפה.
מיכל שמיר היא בעלת הבלוג: מיכל אופה עוגה
רכיבים
*לגרסת פרווה, ממירים את היוגורט בעוד מיץ תפוזים או יוגורט סויה
הוראות הכנה
הכנת העוגה כוללת 2 קערות- לחומרים יבשים ולחומרים רטובים.
מחממים תנור ל- 170 מעלות.
בקערה אחת שמים את כל החומרים הרטובים והסוכר (ביצים, יוגורט או שמנת חמוצה, שמן, מיץ תפוזים, סוכר וגרידת תפוז) וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. כשמגררים את קליפת התפוז, חשוב לשים לב שמגרדים רק את החלק הכתום ולא מגיעים לחלק הלבן, כי הוא מר.

בקערה נוספת מנפים את הקמחים עם אבקת האפייה (לא חובה, אבל ייתן עוד אווריריות לעוגה) ומוסיפים את שיבולת השועל. חשוב להשתמש בשיבולת שועל מהירת הכנה, ולא שיבולת שועל מלאה, כיוון שזו מעניקה אווריריות ונימוחות לעוגה. אם בוחרים לא לנפות, מערבבים היטב את הקמחים עם אבקת האפייה, על מנת להבטיח עוגה שווה בגובה.

מערבבים את החומרים היבשים עם הרטובים אך ורק עד לאיחוד של הקמח.
ערבוב יתר יניב עוגה קשה ודחוסה.
בעזרת תרסיס שמן משמנים היטב תבנית אינגליש קייק ארוכה (אם התבנית קטנה מדי, לפעמים נשארת עוד קצת בלילה שמספיקה בדיוק לעוד מאפין חמוד, שאפשר לאפות בכוס אספרסו). שופכים את הבלילה לתבנית, משאירים כ-1 ס"מ לתפיחה.
מכניסים לתנור החם לכ-25-30 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
אפשר גם להכין מאפינס במקום - מרפדים תבנית שקעים עם מנג׳טים ואופים (במקרה זה, זמן האפייה יתקצר בכ- 5-8 דקות).
מצננים לגמרי. הופכים את העוגה על תבנית הגשה ומפזרים מעט אבקת סוכר בעזרת מסננת.

תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר