(2 תבניות אינגליש 30)
מתכון עוגה בחושה עם אגסים
השילוב של אגסים שיכורים ושמנת חמוצה יוצר עוגה לחה, רכה ומיוחדת. מתכון של הקונדיטורית מאיה כהן (מליזלוטה)

עוגה עדינה ונימוחה שמפתיעה בכל פעם מחדש. טעמי האגסים, הברנדי והווניל משתלבים יחד בהרמוניה וילכו נהדר עם גלידת וניל, תה צמחים וכמובן, קפה.
רכיבים
לאגסים:
כ-700 גרם אגסים
30 מ"ל ברנדי
30 גרם סוכר
לעוגה:
150 גרם חמאה
270 גרם סוכר
1 כפית מחית וניל
3 ביצים
200 גרם שמנת חמוצה
250 גרם קמח
3 גרם אבקת אפייה
3 גרם סודה לשתייה
3 גרם מלח
הוראות הכנה
מקלפים את האגסים וחותכים לקוביות.
מערבבים אגסים, סוכר וברנדי ומניחים להשריה של כשעה.
מקציפים חמאה, סוכר ווניל לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. תוך כדי ההקצפה מנקים את דופנות המיקסר מספר פעמים.
מוסיפים ביצים בהדרגה, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. מוסיפים ביצים רק כאשר הכמות הנוספת נטמעה בתערובת. תוך כדי ההקצפה מנקים את דופנות המיקסר מספר פעמים.
מנפים יחד אבקות: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
מחליפים לוו גיטרה, מוסיפים אבקות ושמנת לסירוגין. בשלב זה יש להימנע מערבוב יתר – רק עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים מחצית מכמות האגסים (עם מעט מנוזלי ההשריה) ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
מעבירים לתבניות ומפזרים מעל את יתרת האגסים (ללא הברנדי).
אופים ב-165 מעלות כ-50 דקות.
לאחר האפייה מספיגים את העוגות החמות בנוזלי ההשריה.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר