עוגת בוטנים שוקולד - דובדבנים - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת בוטנים שוקולד

איך להפוך עוגה בחושה ליותר בריאה בלי להתפשר על הטעם? שמן במקום חמאה, בוטנים/אגוזים לתיקון נזקי סוכר וקרם שוקולד ללא שמנת

תגובות
עוגת בוטנים
אורה קורן

הנסיונות לשלב אגוזים, שקדים ובוטנים בעוגות, כדי להפוך אותן ליותר בריאות, הוביל לעוגת הבוטנים ללא חמאה. כלומר, ללא חמאת בקר וללא חמאת בוטנים. גם קרם השוקולד הוכן ללא שמנת מתוקה. ההפתעה: כל אלה לא פגעו כלל בהנאה מהעוגה.

מה צריך? (לתבנית אינגליש 30 ס''מ):
150 גרם בוטנים טחונים/מרוסקים דק
280 גרם (שתי כוסות) קמח
4 ביצים
200 גרם (כוס פחות כף) סוכר
10 גרם (שקית, 2 כפיות) אבקת אפיה
חצי כפית תמצית וניל איכותי
150 מיליליטר (שלושה רבעים של כוס) מים
150 מיליליטר (שלושה רבעי כוס) שמן
מעל -
80 גרם (כוס) שוקולד מריר 70% קקאו
2 כפות חלב שקדים/חלב

מה עושים?
בקיצור - מערבבים את חומרי העוגה ומעבירים לתבנית. ממיסים שוקולד וחלב, יוצקים מעל ומשלבים לתוך התערובת הלבנה. מכניסים לתנור.
בפירוט - מערבבים בקערה קמח, אבקת אפיה ובוטנים טחונים. בקערת מיקסר מערבבים את שאר חומרי העוגה (ללא שוקולד וחלב). מוסיפים את תערובת הקמח, מערבבים מעט לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית משומנת.
ממיסים יחד בקערה קטנה שוקולד וחלב על בן מארי (סיר עם מעט מים רותחים, כשהשוקולד נמס מחום האדים שלהם), או במיקרו (פולסים של 10-15 דקות, שלא יישרף). כשהשוקולד בטמפרטורת החדר יוצקים מעל לתערובת העוגה. מעבירים סכין בעוגה מלמעלה לתחתית התבנית בתנועת עיגולים כמו סליל ליצירת מראה שיש. אופים בתנור ב-175 מעלות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#