הקונדיטורית הישראלית שהעמידה בתור את בוסטון, מגיעה לכבוש את וושינגטון די.סי. - חדשות האוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הקונדיטורית הישראלית שהעמידה בתור את בוסטון, מגיעה לכבוש את וושינגטון די.סי.

לכתבה
Michael Piazza

צורית אור, הקונדיטורית הישראלית הכי מפורסמת שאתם לא מכירים, אוחזת באימפריית בתי קפה ומאפיות עם 18סניפים ברחבי מסצ'וסטס. כעת היא מגיעה גם לבירת ארצות הברית

31תגובות

בלי משרד יחסי ציבור כבשה השף-קונדיטורית צורית אור את האינסטגרם. למרות שהשם שלה כנראה לא אומר הרבה לרוב הישראלים, חשבונה שמציג אינספור תמונות מאפים פוטוגניות, מונה קרוב ל-75 אלף עוקבים ונמצא במוקד הסצינה הקולינרית בארצות הברית. הכוכבת העולה זוכה לכתבות עומק במגזינים המובילים בתחום בזכות אימפריית בתי הקפה שהקימה ומונה 18 סניפים ברחבי בוסטון, קיימברידג' וברוקליין, במסצ'וסטס. בעיכוב של כשלושה חודשים, תודות לקורונה, היא כעת מתרחבת אל עבר הבירה, עם סניף דגל ראשון שנפתח בסמוך לאוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון המוערכת.

למרות שמרבית העובדים מהמשרדים הסובבים את ‘טאטה’ עדיין עובדים מבתיהם, כשבוע לאחר הפתיחה המקום הומה. אמנם מרבית הסטודנטים מאוניברסיטת ג’ורג’ וושינגטון הסמוכה ילמדו בסמסטר סתיו הקרוב בלמידה רחוקה בזום, אך תור הממתינים להיכנס לטאטה משתרך עד מעבר לפינה. התיירות בעיר כרגע שואפת לאפס, אך תושבי וושינגטון שמכירים את ‘טאטה’ מביקורם בבוסטון או מהמוניטין שהולך לפניה ומהתדמית שיצרה אור בחשבון האינסטגרם של המקום, הם קהל נאמן ואדוק. לא אגזים, זו מעין כת שחמושה במסיכות שממתינה בכליון עיניים מדי בוקר לפתיחת המקום, על מנת להתחמש בפחמימות ראוותניות, תוך הקפדה ושמירת מרחק.

טאטה
Courtney Perkins

אור, במקור מקיבוץ כנרת, המציאה את עצמה מחדש כשפתחה ב-2007 את הסניף הראשון של "טאטה" כדוכן בשוק האיכרים בקופלי סקוור בבוסטון. אחרי שנים של עבודה כמפיקת קולנוע בארץ, החליטה לעזוב את ישראל ולעבור לארצות הברית, אל עולם שכולו עוגות וקינוחים. תוך זמן קצר פתחה את החנות הראשונה בשכונה בברוקליין בה התגוררה. ב-2016, כשכבר חלשה על חמישה סניפים, קיבלה גיבוי בצורת השקעה בעסק מהמיליארדר רון שייק, מייסד רשת השיווק "פנרה ברד", שהיה לקוח נלהב עד כדי כך שביקש להיות שותף.

טאטה
Courtney Perkins

ב"טאטה" היא הצליחה לענות על הביקוש למתוקים מיוחדים שלא נפוצו עד אז ברחבי אומת הקינוחים, עם בראוניז שוקולד וחלבה, טארטלטים עמוסי אגוזי לוז, פיסטוקים ופקאנים ואפילו קרמבו בטעמים עונתיים. אך לא רק במתוקים טאטה תפסה משבצת נאה, אלא גם עם מנות כמו שקשוקה, שהוגשה לפני שאזרחי ארצות הברית ידעו להגות את המילה. גם בייגל'ה ירושלמי מצא את דרכו אל התפריט, והפך ללהיט מקומי.

אבל האפקט הממגנט של המקום נובע לא רק מהמאפים המפתים, אלא גם מהפילוסופיה שמנחה את אור, שמקפידה על אווירה שכונתית חמה ומאירת פנים. הלקוחות מוזמנים לשהות במקום שעות בלי שאף אחד יאיץ בהם להתפנות - תופעה שאולי מוכרת בבתי הקפה של תל אביב, אבל פחות רווחת בארצות הברית.

טאטה
Courtney Perkins

התורים הארוכים שמשתרכים מחוץ לדלתות הסניפים בבוסטון ובוושינגטון הם הוכחה לכך שהציביון האינטימי נשמר, למרות שהרשת גדלה בקצב מסחרר. האווירה המשפחתית באה לידי ביטוי גם בשם המקום, שנבחר אחרי שביתה של אור, אז רק בת שנה, הצביעה על תמונה של סבתה, והשמיעה את המילה 'טאטה'.

הסניפים, נראים כאילו נלקחו מתוך צילומי מגזין לייף סטייל אמריקאי, הם בהחלט סביבה שכיף לשבת בה שעות. "האסתטיקה שלי נקייה ורגועה, ומאפשרת ללקוחות לנשום ופשוט להיות", אומרת אור, שאמונה גם על העיצוב. "החלל צריך לדבר אלי, ולעורר בי השראה. הקירות, הרצפה והתקרות הם היריעה שדרכה אני מספרת את הסיפור שלי", היא מוסיפה כשהיא מתהלכת לאורך החלל האוורירי כשההתרחשויות במטבח גלויות לעיני הקהל הרחב.

"ההיענות בוושינגטון עלתה על הציפיות", חולקת אור שחזרה לוושינגטון מבוסטון כשבוע אחרי הפתיחה. לדבריה, כבר באוקטובר צפויים להיפתח הסניף השני בדופונט סירקל, והשלישי בבטסדה שבמרילנד, בו חיה אוכלוסיה יהודית גדולה. ואם לקורונה לא תהיינה תכניות אחרות עבורה, אור מתכננת להקים בבירה ובפרבריה לפחות חמישה סניפים עד סוף 2021.

התוכנית הגדולה יותר כוללת פתיחה של סניפי "טאטה" חדשים עד שנת 2023. די.סי. הוא השוק הראשון מחוץ לבוסטון, אך בוודאי לא האחרון. עד סוף 2021 או אולי קצת אחר כך, אור מקווה לפתוח את סניף הדגל הראשון בניו יורק. כעת, כשפתחה גם מפעל ייצור חדש בגודל של 3,000 מטר מרובע בבוסטון, אפשרויות חדשות נכנסות לתמונה. למשל, אור שוקלת אם לחזור ולשתף פעולה עם רשת אביזרי המטבח הענקית וויליאמס סונומה, כפי שעשתה בעבר.            

View this post on Instagram

Good morning Tatte Emerson! We are open! and are so excited to be here and welcome class of 2024! and the entire neighborhood. ☕️🥐🍳💛🌈 Opening during a pandemic can be interesting... we started building this location months before the pandemic hit us all and we wanted to open our doors to be here for the students and in partnership with the team at Emerson College. Thank you to the entire Tatte team for the awesome work to get us to our opening day and congrats to the entire Emerson team. Stop by to say hi we would love to see you! Tatte Emerson, 80 Boylston Street. #welcomeclassof2024 #tatteemerson #welcomeback #emersoncollege #classof2024 #openingbakeryduringpandemic #tatte17 #tattebakery

A post shared by Tatte Bakery (@tattebakery) on

פגשתי את אור כמה פעמים, לפני סגר הקורונה ואחריו. בביקורה בבירה הלו"ז של אור היה קדחתני: יומיים אינטנסיביים של פגישות, סיורי נדל"ן, ראיונות עבודה וחתימה על חוזים. בין לבין היא מצאה זמן להיפגש בבוקר לפני הטיסה חזרה לביתה. אז גם מתבררת הסיבה שבגללה בחרה להרתחב עם "טאטה" דווקא לכאן – עיר הבירה של ארצות הברית, מינוס גורדי השחקים, שמזכירה לה את בוסטון. אור מוסיפה שהשילוב של סטודנטים ותיירים כשישובו לשגרה, והאוכלוסייה המקומית הרב גונית בוושינגטון די זהה לזו של בוסטון. 

גם בראש השנה למשל היא תמשיך עם הקו המנחה אותה, להכיר לאמריקאים דברים שלא ממש רווחים כאן. כך למשל, חלת תפוחים ודבש עם שטרוייזל שקדים וגרני סמית, או עוגת דבש, טארט אגסים חלוטים עם קרם שקדים וחלות שומשום או אגוזי מלך וצימוקים עגולות. כעת רק צריך לייחל שלא יהיה פה סגר נוסף.

צורית אור חולקת את המתכון שלה לעוגת תפוחים ודבש עם שטרויזל שקדים

___

שולי מדניק היא צלמת וכתבת אוכל וטיולים, ישראלית לשעבר ומתגוררת כיום בסמוך לווישנגטון די.סי, המתארחת במדור האוכל של "הארץ"



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות