הרשת מתחרפנת מאבוקדו קטן ללא גלעין, האם השיגעון מוצדק? - חדשות האוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הרשת מתחרפנת מאבוקדו קטן ללא גלעין, האם השיגעון מוצדק?

לכתבה
נשנוש שהוא הברקה. אבוקדו נטול גלעין איתן לשם

אבוקדו האס נשמע כמו חלום רטוב של חובבי האבוקדו - מוכן לאכילה, נטול גלעין וניתן לנשנוש עם הקליפה. זאת בתנאי שתצליחו להשיג אותו, ותפלו על אריזה בשלה

44תגובות

אבוקדו מטמטם את העולם, כל הדרך מטוסט האבוקדו שפשוט הוציא מדעתו את הפודי'ז ועד הלהיט התורן במדפי הפירות של הסופרים בישראל – נשנושי אבוקדו. מדובר על מוצר חדש שהכה את הרשת בתדהמה גדולה, המשווק על ידי "more בריאות" שמציעה גם מארזים של אבוקדו בשל, גדול, ומוכן לאכילה. מה נגיד, אמריקה. את המוצר השגנו (ואכן צריך "להשיגו" לאור טרפת המרדף אחריו שזלגה כבר מהרשת אל החנויות) ב-am-pm, ב-7.90 שקלים ליחידה הכוללת כשבעה מיני אבוקדו "מוכנים לאכילה". שקל וקצת לביס או שניים של אבוקדו. האם זה שווה?

רבות נכתב על התהליך הארוך, ולעיתים בלתי מובן, של אבוקדו בדרך להבשלה. חובבי אבוקדו רבים מצאו את עצמם מאוכזבים מול פרי שלא יבשיל לעולם, ממלמלים לעצמם ברפטטיביות "אולי נעטוף אותו בנייר עיתון" רק כדי לגלות שהוא אכן השחיר, אך לא הבשיל. והנה, הבטחה לאבוקדו מוכן, ממש הושט היד ונשנש אותו, ועוד בגודל קטן המתאים לאכילה מול המסך. וזה עוד לא הדבר הכי גדול בו, כי ה"קטע" הכי קטעי שלו הוא העדר הגלעין ממנו. במלים אחרות, הבטחה לאכול את האבוקדונצ'יק איך שהוא, כולל קליפה וללא חשש פחת שנשאר דבוק לגלעין או לקליפה.

אבוקדו
איתן לשם

מן השם של המוצר "אבוקדו בשל" היה ניתן להניח שבפנים יחכו לנו אבוקדונים בשלים. כמובן שמיהרנו להסיק מסקנות נמהרות, שהרי בישראל אין קשר ממשי בין ההבטחה – שכתובה ירוק על שקוף על גבי המוצר – לבין המציאות. בשתי חבילות שדגמנו, לפחות מחצית מהאבוקדו לא היו בשלים. ממש כך. הדבר חיבל משמעותית, כמובן, בטעם שלהם וביכולת ליהנות מהנשנוש. ככה זה, כשהקליפה כה דקה, היא מרה עדיין ואינה מוכנה לאכילה. 

אם מתגברים על עוגמת הנפש הזו, או פשוט מניחים את המוצר להבשיל לו למשך יממה (הרי מזה ניסינו להימנע כאן, לא?) מקבלים נשנוש שהוא הברקה. כל הבשרניות האבוקדית הזו, עם המרקם המתמסר והשומניות הנהדרת של הפרי הזה, בצוותא עם יציבות של הקליפה שכמעט נמסה אל "בשר" האבוקדו. קשה לתאר כמה כיף להתנשא מעל הסובבים אותך, כשהם מנשנשים ג'אנק ואילו בידך נמצא פאקינג אבוקדו. התחושה הטובה והבריאה הזו, היא שעשויה להפוך את המוצר הזה ללהיט אמיתי. לו רק יצליח לשמור על אחידות ברמת הבשלות שלו.

אבוקדו
איתן לשם

רוצה לומר, באלה המושלמים, הבשלים והמסמנים "קחו אותי עכשיו" מתרחשת סערה מושלמת של אבוקדו. ביס שהוא גם קשיח וגם נימוח, גם שומני וגם מאוזן וקטן ובעיקר בלי קשקושים. ביס של כל מה שטוב באבוקדו, וזהו. יש בו, במיניאטורת האבוקדו נטולת הגלעין הזו, גם תזכורת לכך שאבוקדו טוב לא צריך שום דבר כדי להיות טעים, מזין ודי משביע.

בטבורו של האבוקדו, היכן שהיה אמור להתגלע הגלעין, נמצא pulp קטן בתוך חריץ שמזכיר את מה שהיה יכול להיות פה. אם אתם לא נמנים על הזן של אכילת פירות על קליפתם (למרות כוונת המשורר כאן) ניתן, כמובן, לחתוך את האבוקדו ולאכול בכפית. אלא שהמהלך הזה מתברר כדי קשה, בעיקר בשל רוחבו הצר למדי של האבוקדו. אחרי מספר ניסיונות גילוף, נכנענו לקליפה ונגסנו בה. היא שונה מאוד מהקליפה הבלתי אכילה של האבוקדו הרגיל, וכאמור - מוסיפה איזה נופך יציב לכל הרכות הזו.

למעשה, אבוקדו נטול גלעין הוא לא פיתוח חדש או המצאה מקורית, אלא תהליך טבעי של עצי אבוקדו מסוימים בהם פשוט לא התרחשה האבקה. מה לעשות, יש גם דבורים עצלניות בעולמנו. החידוש הוא פשוט הפיכת המיני-אבוקדו הזה למוצר שיוצק משמעות חדשה לפרי. לא עוד סלט ביתי, או טוסט שמצריך עבודה לא קטנה (וגם קואורדינציה בהוצאת הגלעין) אלא פיצוחים מזן אבוקדו שישמרו אתכם שבעים ומרוצים לאורך זמן. עכשיו רק נותר להתפלל שתפלו על אריזה בשלה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות