רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסעדות

מנת החרטה ברטה

המסעדה הכי לא שגרתית בבאר שבע ואולי בכלל בארץ

שלטים מבודחים ועוקצניים מכל עבר, טאבון אבן ענק בכניסה, בעלים שמסתובב בלי הפסקה ויורה בדיחות או נזיפות בסועדים ומנה מסתורית שנקראת "חרטה ברטה". לאן הגענו? למסעדת "הבית התימני האורגינל" בלב העיר העתיקה של באר שבע כמובן

מסעדת A של יובל בן נריה ושלל מנות המוגשות בה, הקוויאר של קאראט קוויאר ודג מסוג חדקן רוסי הגדל בבריכות בקיבוץ דן

המנה שלישראלים רבים אין בעיה לשלם בשבילה 335 שקל ל-30 גרם

מחירי המנות עלו בעשרות אחוזים? מתברר שאת הקהל הישראלי זה לא מרתיע ■ במסעדות היוקרה מדווחים כי לישראלים רבים אין בעיה לשלם מאות שקלים למנה, ובסוף הארוחה הם עוד מבקשים להצטלם עם השף ■ "נראה שמשהו נפרץ, וגם שכבת הגיל יורדת. היי־טקיסטים מזמינים את כל התפריט — ואפילו לא נוגעים באוכל"

סבים זקוטו. "הרגשתי שאני צריכה הרפתקה"

המסלול שלי "ראיתי יותר מדי סרטים רומנטיים, חשבתי שעם קריירה בבישול אמצא את אהבת חיי"

סבים זקוטו היתה אמורה לשאוף להתחתן עם גבר עשיר ולחיות חיים נוחים בטורקיה, אבל היא רצתה להרוויח כסף בזכות עצמה ■ כשחברתה הקרובה מתה מסרטן היא הרגישה שהיא חייבת לעשות שינוי, עזבה עבודה באינטל, עלתה לישראל – והתחילה לבשל

נועם בוסידן ודגן רונן

"נחתוך בחצי את העמלות שהמסעדנים משלמים כיום לתן ביס וסיבוס"

במועדון הצרכנות הייטק זון, שמונה כמעט 300 אלף חברים, החליטו להתחרות בדואופול תן ביס-סיבוס בענף כרטיסי ההסעדה - ולהציע למסעדנים מודל הוגן יותר ■ "בדיונים של קבוצות היי-טקיסטים רואים שהם מודעים לזעקת המסעדות, ולא אוהבים להיות חלק מהדבר הדורסני הזה"

מסעדת דבורה של אייל שני

ביקור ב"דבורה" מעלה את השאלה: עוד כמה זמן ימשיך אייל שני לשטות בנו?

טעם הלוואי של הלברק ב"דבורה" הזכיר נוזל הצתה למנגל, אבני הנחל נראו כמו טחול בסדרה על פתולוגים, זעתר בורקס סטייק התגלה כבורקס רע שדרסו אותו, והמלנזאנה היתה מביישת גם מסעדה בתחנת דלק: אייל שני ממשיך להתייחס אלינו כאל טמבלים

אהן תאי

"כולם עושים סלט פומלה אבל ב-11 שנה בתאילנד לא ראיתי סלט פומלה אחד"

השף מידד סטבינסקי פתח את "אהן תאי", שמציעה אוכל תאילנדי שונה מזה שהתרגלנו לאהוב – עם מנות חריפות מאוד, רובן על גריל פחמים ועם שמות מסקרנים, כמו למשל עור של עוף מטוגן, כנפיים בגריל או בשר מיובש בסגנון איסאני

וולט

הדומיננטיות של וולט בשוק המשלוחים מונעת כניסת מתחרים — ומתגלגלת לכיסי הצרכנים

כשוולט גובה מבתי עסק 30 שקל מכל הזמנה בסך 100 שקל, למסעדות אין ברירה אלא למצוא דרך להעלות מחירים ■ מסעדן ממרכז הארץ: "הם יכולים לדאוג לזה שלא יהיה לך טראפיק באפליקציה. המודל שלהם הוא מכה למסעדות, אבל אין לנו ברירה"