
חימצה היא שמו הרשמי של גרגיר החומוס, שהוא צמח ממשפחת הקטניות. גובהו של הצמח כ- 50 ס"מ והוא מניב תרמילים המכילים את גרגירי החומוס, שככל הנראה נעשה בו שימוש לראשונה בדרום מזרח אסיה. כאן תמצאו מידע על חומוסיות או מתכונים לחומוס וכל מה שקשור בעולמות החומוס
הרשת האמריקאית הפופולרית דאנקן דונאטס, המוכרת כשלושה מיליארד דונאטס בשנה, החליטה להכניס מוצר חדש לתפריט שלה: פרוסת לחם מרוחה בחומוס ועליה כמה פיסות של עגבנייה צלויה וגם זעתר. סוף העולם או הגיע הזמן?
החומוס טוב, הסביח מצטיין, אבל הגרסה הכי טובה שאנחנו מכירים לבורקס פינוקים נמצאת ב"הטורקיה", מזללה קטנה שנפתחה מחדש - הפעם בחצר בית בפרדס חנה-כרכור
"החומוס של טחינה" משדרות אמנם הפך לרשת בארבע ערים, אך גם ממרחק הזמן הסניף המקורי עומד יפה ביעדים שהציב לעצמו. אף אחד מהיעדים האלה אינו מהתחום הקולינרי, כנראה
מחקר שריצף את הגנום של יותר מ-3,000 דגימות צמחים חושף פרטים על מקור החומוס. החוקרים מקווים שהמידע יאפשר לפתח זנים עמידים יותר לתנאים אקלימיים שונים
הסתיו הירושלמי נהדר אבל זו דווקא הריקנות, שהותירו התיירים הלא נכנסים, שהופכת את הרגע הזה לאחד המושלמים לטובת ביקור בעיר העתיקה. רק ככה אפשר למצוא ללא תור ותמורת 15 שקלים בלבד מנת חומוס שאין כמותה בשום מקום בארץ
המנה בת 91 השנים שנולדה ביפו, סוף סוף חזרה אליה אחריה גלות ארוכה בירדן. הפאתה של "אלקלחה" תשנה עבור תל אביב את החומוס לתמיד. היכונו לעידן חומוס (ופול!) שלא הכרתם
חומוס סעיד בעכו מפצל את החומוסולוגים – חסידיו שומרים לו נאמנות, מתנגדיו טוענים שרק בשוק של עכו יש כמה טובים ממנו. והאמת? היא כרגיל אי שם באמצע, אבל מהסמטאות הריקות של עכו כל פיסה של נורמליות משמחת לבב אנוש. וגם החומוס טעים
חלוצת החומוסיות של מנהטן, "חומוס פלייס", אמורה להפיג את מכאובי הגעגוע של כל ישראלי לניגוב. היא אמנם מצטיינת בגזרת הפלאפל, אך כושלת בסיבה לשמה נתכנסנו כאן
אחרי שהתאמנו במהלך סגרי הקורונה על הכנת חומוס ביתי, יום העצמאות הוא זמן טוב להראות לעולם מה למדתם. חומוס ביתי, למתחילים או למתקדמים, עם מסבחה, פיתות ותטבילה, או בלי. בקיצור, כל הדרכים לפתוח חומוסייה בבית
חומוס ביתי צבעוני ומשגע שמתחיל עם צליית ירקות כתומים בתנור ומשם ממריא לו הרחק מעבר לכל מסבחה שהכנתם בבית
געגוע לחיי הלילה שהחייאתם אינה נראית באופק, וגם למקום אחד מיוחד שאירח את שיחות הנפש, המוזיקה והאווירה מהטובות בעיר, הוליד גרסאות ביתיות לשני סלטים עם גרגירי חומוס
החומוס המוכן של יכין מושרה למשך 16 שעות ואז מבושל ארוכות. התוצאה היא חומוס ביתי מהיר וקל להכנה, ובעל טעמים ביתיים יותר מכל חומוס תעשייתי אחר. ועדיין, אין תחליף להכנת חומוס ביתי מאפס
יודעים מה דורש רק זמן וסבלנות, אבל הוא לגמרי לא מסובך ובערך הכי טעים שיש? חומוס ביתי. את כל היתרונות באכילת חומוס אפשר לקרוא אונליין אבל למצוא מתכון טוב וטעים? זה כבר סיפור אחר – אז חסכתי לכם
כשחושבים על ארץ המגף, מיד תמונות של פיצה ופסטה עולות לראש. מעטים יחשבו על קטניות ובטח לא על חומוס וחבל. לחומוס ואיטליה יש היסטוריה משותפת. מטוגנים ומאפים וכן, גם פסטה עם חומוס
אוהבים לנגב חומוס אבל זקוקים לרענון בתחום? במסגרת המדור החדש 'מאבדת מזון', שמספק מתכונים לאנשים עובדים, מוגש מתכון קל, מפורט ומצולם שמלווה אתכם בכל שלבי ההכנה ליצירת מנת חומוס (מעדשים) פשוטה, טבעונית ומפתיעה
אבו גוש הפך מממלכת החומוס של הישראלים למלכודת תיירים. אך כעת, כשנכפה עלינו להיות תיירים בארצנו - ניתן לחזור אל מקורות האוכל הישראלי-פלסטיני. כמה כיף שאפשר להתלונן על אוכל ברמה כזו
חליל ברמלה השתרבב לרשימת החומוסיות הגדולות שיש לנו. למה? ממש לא ברור, אם לשפוט לפי קוטן המנות, האנמיות של החומוס והמסבחה שלא מצליחה לגרד את המסבחות המפוארות שנמצאות לא הרחק ממנה
כולנו התרגלנו לאכול רק בחומוסייה היקרה לליבנו, אך פעם - לא מזמן - נהנגנו לרכוש את החומוס שלנו מהסופר. האם מי מסלטי החומוס הקנויים נותר עם מעט כבוד עצמי, או שלא ניתן כבר לחזור לאחור?
חברת הפודטק מפיקה אבקת חלבון מפולי חומוס וממנה מייצרת בין היתר גלידות, תחליפי חלב וחלבון לבודי-בילדרס
אין כמו לנצל את הסגר על מנת להתאמן על הכנת חומוס ביתי, למתחילים או למתקדמים - כל הדרכים לפתוח חומוסייה בבית