מתכונים לרטבים שכל חובב בישול חייב להכיר

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים לרטבים שכל חובב בישול חייב להכיר

לכתבה
רוטב מעגבניות צלויות מיכל וקסמן

מוויניגרט ועד קטשופ ביתי, מפסטו ועד רוטב עגבניות אולטימטיבי לפסטה או לפיצה, מהולנדייז ועד סחוג - מהקל אל הקשה, מתכונים לרטבים שכדאי להכיר

תגובות

לא מעט מנות שאנחנו אוהבים קמות ונופלות על עניין פעוט לכאורה, אך מהותי: הרוטב. בכוח של רוטב להרים סלט פשוט לדרגת אמנות, להפוך בשר יבשושי לעסיסי, להוסיף עומק לדגים ופסטה חובבנית לממוקצעת.

לא מעט פעמים, גם צנצנות עם רטבים מוכנים במקרר - עשויות לקצר תהליכים בבישול. מכינים פסטה? שולפים לרגע את הרסק המושלם. קניתם עוף צלוי? מוסיפים לו ברגע רוטב שהולם אותו, כמו סטאי או ברביקיו. קיצרנו תהליכים? בהחלט.

במדור היום הבאנו מנעד רחב של רטבים ואולי גם כמה בסיסים או צירים שעליהם אפשר לבנות אחר כך מאכלים שלמים והם נקודת המוצא. סלטים, פסטות, בשר על האש, פיצות, דגים, ירקות צלויים, ביצים ועוד ועוד. חלקם קלים ופשוטים, כמעט מובנים מאליהם, וחלקם כמו ההולנדייז או המולה - מורכבים ומסובכים יותר, אך חשוב להכיר אותם ואיך אפשר להכין אותם בדיוק רב, ממש צעד אחר צעד. לטובת הטהרנים - כאן תוכלו לקרוא מדוע בכל זאת נקרא לזה בעברית של ימינו "קטשופ" ולא במינוח אחר.

נכון, קיימים עוד אלפי סוגים של רטבים שלא נכנסו למדור הנוכחי, כי רק על פסטה לבדה הכנו כבר מדור שלם שכדאי להכיר, ואפשר לבנות עוד כמה וכמה רשימות (שלא לדבר על מתוקים, מנגל וכן הלאה), אבל כבר נבטיח פרק המשך שבו יופיעו רטבים נוספים שכדאי להכיר. 

רוטב ויניגרט

רוטב וינגרט קלאסי

לימור לניאדו תירוש
רוטב העגבניות

כך תכינו רוטב עגבניות מהיר ורב שימושי, שאפשר לשלוף בכל רגע מהמקפיא

מיכל וקסמן
עוגת קוסקוס ענקית עם רוטב פלפלים קלויים

אם כבר לאגור משהו במקרר: רוטב פלפלים שתרצו לחזור אליו שוב ושוב

יותם אוטולנגי/ ניו יורק טיימס
רוטב סטאי

סטאי: רוטב בוטנים מהמזרח הרחוק

יובל הימן, שף אורח
סחוג ירוק

סחוג ירוק

מתן שופן
מנות עם הריסה. מסלטים וכריכים ועד תבשילים

איך מכינים אריסה תוניסאית?

מתן שופן
רוטב הולנדייז על אספרגוס

רוטב הולנדייז: אימתם של הטבחים המתחילים

השף רוני
מנת קלסוטס ורוטב רומסקו

כדאי שתכירו: רוטב רומסקו ספרדי מנצח

טל הולצמן סגל
איולי אמיתי

כך תכינו איולי אמיתי

מתן שופן
רוטב צ'ימיצ'ורי

מתכון לרוטב צ'ימיצ'ורי לעל האש

הארץ
פסטו אלה ג'נובזה (בזיליקום)

פסטו בזיליקום קלאסי אלה ג'נובזה

דוד שושן
פסטו רוסו

פסטו אדום כמו בסיציליה

דוד שושן
רוטב עגבניות לפיצה של לימור לניאדו תירוש

מתכון: רוטב עגבניות לפיצה

לימור לניאדו תירוש
רוטב עגבניות ופלפלים קלויים

רוטב עגבניות ופלפלים קלויים מושלם לפסטה או לפיצה

דורעם גונט
ספגטי ברוטב בולונז

מתכון לרוטב בולונז הטוב בעולם

לימור לניאדו תירוש
שיפודי יאקיטורי

אין כמו טריאקי בהכנה ביתית

לימור לניאדו תירוש
קטשופ ביתי

מתכון: קטשופ ביתי

לימור לניאדו תירוש
רוטב סויה לטבילה

רוטב סויה בסיסי לטבילה

דורעם גונט
מיונז ביתי

איך מכינים מיונז ביתי נפלא וקל?

נועם דרקס, שף אורח
פתיתים רוזה

מתכון: רוטב הרוזה הכי טוב בעולם

פתיתים
רוטב ג'ינג'ר לסלט

רוטב ג'ינג'ר שמשדרג כל סלט

מיכל רוזנבך
חומוס מסבחה

רוטב תטבילה

לימור לניאדו תירוש
רוטב צ'ילי מתוק

רוטב צ'ילי מתוק

לימור לניאדו תירוש
פטריות ברוטב מולה

שוקולד, פלפל חריף ולחם ישן: סודותיו של רוטב מולה המקסיקאי

לימור לניאדו תירוש

מתכון לרוטב קרמל אסיאתי

לימור לניאדו תירוש
רוטב שרמולה

לא רק לדגים: איך מכינים רוטב שרמולה?

רעות עזר, שפית אורחת
רוטב ברביקיו

רוטב ברביקיו של מסעדת מיטבר

הארץ
דפי אורז במילוי פרגית קצוצה לצד פונזו־מירין פיקנטי.

רוטב פונזו, העשוי מסויה ופירות הדר יפניים, עושה עלייה לישראל

מתן שופן
רוטב מיסו אוסקה לסטייק

הרטבים שישדרגו לכם את המנגל

הארץ
סלט קיסר

מתכון לרוטב קיסר קלאסי לסלט

לימור לניאדו תירוש
רוטב טחינה ומיסו

רוטב טחינה ומיסו לשדרוג הסלט

מיכל רוזנבך
רוטב אבוקדו, יוגורט ועשבי תיבול

גרסה בריאה וטעימה יותר של רוטב הראנץ' האמריקאי תשדרג לכם את הסלט

מיכל רוזנבך



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות