שפים בכירים בוחרים את ערי האוכל הטובות בעולם

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שפים בכירים בוחרים את ערי האוכל הטובות בעולם

לכתבה
בירה קולינרית ולא רק בספרד. סן סבסטיאן Matyas Rehak / Shutterstock.com

מאוקלנד שבניו זילנד ועד בואנוס איירס, מסן סבסטיאן ועד קולקטה בהודו, מריאד בסעודיה ועד לדבלין, 16 שפים טובים ומכוכבים בוחרים את 16 הערים הקולינריות המעניינות והמסקרנות בעולם

18תגובות

כולם יודעים שאפשר ליהנות מארוחות מופלאות בערים כמו פריז, קופנהגן, ברצלונה, ניו יורק, לונדון וטוקיו. אך מה עם יעדי אוכל אחרים, שהסיכויים למצוא בהם מנות נהדרות רבים יותר בדוכני הרחוב, בברים או בביסטרו מזדמנים גבוהים מאשר במסעדות מפונפנות?

שאלנו אחדים מהשפים הבכירים בעולם על הערים האהובות עליהם ויעדי האוכל שקיימים בהן, מהשווקים של גאנה שבמערב אפריקה, דרך הרחובות הצפופים והרועשים של כלכותה (היא קלקטה) ועד לאי זעיר מול אוקלנד, ניו זילנד.

והנה המלצותיהם:

בואנוס איירס, ארגנטינה

בואנוס איירס, ארגנטינה
Matias Lynch / Shutterstock.com

השף מאורו קולגרקו, הוא אמנם בעליה של מסעדת מיראזור שבדרום צרפת המחזיקה בתואר המסעדה הטובה ביותר בעולם לשנת 2019, אך הוא עדיין מתגעגע למאכלים של מולדתו ארגנטינה. "המדינה והמאכלים שלה קרובים מאוד ללבי", הוא אומר. "אני חוזר לעתים קרובות ללה פלאטה ולבואנוס איירס, כדי לפגוש את המשפחה ולבלות איתה. בבואנוס איירס אני ממליץ תמיד על מסעדת 'פאריה דון חוליו' (Parrilla Don Julio), שבה אפשר למצוא את הבשר הארגנטינאי הטוב ביותר שמבושל במיומנות שאין כדוגמתה. בנארדה קומדור' (Narda Comedor) אפשר לאכול בראנץ' או ארוחת צהריים וליהנות מארוחות מצוינות שאותן מכינים ממרכיבים טריים".

Narda Comedor
Narda Comedor

מלבורן, אוסטרליה

מלבורן
TK Kurikawa / Shutterstock.com

אשלי פלמר־ווטס, יליד בריטניה, הוא השף הראשי של Dinner by Heston Blumenthal בלונדון ובמלבורן, שבה התאהב בסצנת האוכל. "מלבורן היא עיר נהדרת בגלל מגוון המסעדות שיש בה", הוא אומר. "הן נגישות מאוד והאוכל שיש בהן טעים וטוב. המסעדות שאליהן אני הולך הן Cutler & Co ו–MoVida. אני נהנה גם לשבת בברים ואוהב במיוחד את בר היין Marion שמנוהל על ידי אנדרו מקונל מ'קאטלר'. אפשר לקבל שם אוכל מעולה, יין מעולה ושירות מעולה. זה פשוט נעים ומגוון".

MoVida
Cutler & Co

אקרה, גאנה

אקרה, גאנה
MinaLegend

"באקרה יש אוכל רחוב מדהים", אומרת השפית סלאסי אטאדיקה, המהללת את המורשת הקולינרית של אפריקה השוררת ב–Midunu. "יש כאן הכל, החל בבופרוט (מעין סופגניות מקומיות), האוסה קוקו (דייסת דוחן מתובלת) ו–waakye (אורז ושעועית) ועד לחטיפים שאוכלים אחרי הצהריים כמו יאם (תפוח אדמה מתוק) מטוגן עם שיטו (רוטב צ'ילי משומר עם שרימפס מיובשים). בשוק הלילי אוׂסוּ אפשר למצוא גם קנקי (חיטה מותססת) ובבר הרפובליקה אפשר לשתות קוקטייל akpeteshie (ספירט המיוצר מיין דקלים או מיץ קני סוכר) בליווי מוזיקה חיה".

Midunu
Midunu
chef Selassie Atadika

כלכותה, הודו

כלכותה, הודו
k.s_photography / Shutterstock.

השפית אסמה חאן מ"דארג'ילינג אקספרס" בלונדון מתענגת על המאכלים של עיר הולדתה קולקטה, או כלכותה כפי שנקראה בעבר. "זאת חוויית אוכל מיוחדת במידה שאסור להחמיץ אם נמצאים בקולקטה בסוף שבוע: Terreti Bazar ברחוב סון יאט סן. זה מקום מרתק, עם דוכנים שבהם סינים והודים מוכרים ארוחות בוקר". היא ממליצה גם לאכול ביריאני ב–Arsalan Park Circus  ומוגלאי קלאסי ב"שיראז". "ואף טיול אינו שלם בלי קָטי רול (קבב) ב'ניזאם' שמאחורי השוק החדש". המסעדה האהובה על אסמה חאן בקולקטה היא מוקאמבו, שקיימת מ–1956.

nizam's restaurant kolkata
Arsalan Park Circus

מומבאי, הודו

מומבאי, הודו
silentwings_M_Ghosh / Shuttersto

ראבינדר בוגאל מ"ג'יקוני" שבלונדון אוהבת את מומבאי בשל השפע הקולינרי שאפשר למצוא בה. "זהו פסיפס של ישן וחדש והמגוון הוא אדיר", היא אומרת. בוגאל נהנית ממאכלים צמחוניים במקומות כמו Shree Thaker Bhojanalay ו–Swati Snacks אבל פירות ים היא מעדיפה לאכול ב"טרישנה" או מאהש לאנץ'. מאכלים יפניים היא אוכלת ב"טאג' מהאל פאלאס". "כיום מרגשים אותי שפים צעירים כמו תומס זקאריה ב'בומביי קנטין' שטיילו בעולם ועבדו במסעדות מפורסמות בלונדון ובניו יורק".

mahesh lunch home mumbai
Shree Thaker Bhojanalay

דבלין, אירלנד

דבלין, אירלנד
lukian025 / Shutterstock.com

השף הצרפתי פייר קופמן בעל המסעדה קופמנ'ס, החל להעריץ את דבלין רק לאחרונה, אחרי שבא פעמיים לאירלנד לביקור ממקום מושבו בלונדון. "נדהמתי מהאוכל שיש בה", הוא אומר. "והשירות מרשים אפילו יותר. האירים כל כך ידידותיים ומסבירים פנים. הם אוהבים לאכול ולשתות וליהנות מהחיים. היינו בהרבה מקומות מהנים, אבל שתי מסעדות היו טובות במיוחד. כדי להגיע ל–Aimsir, בעלת שני כוכבי מישלן, צריך לצאת בכלל מדבלין, אך היא שווה את המאמץ. הכל היה פנטסטי וקבלת הפנים היתה אחת הטובות ביותר שהיתה לי בחיי. The GreenHouse היתה יותר קלאסית, והבישול היה מעולה".

Aimsir

בארי, איטליה

בארי, איטליה
Michele Ursi / Shutterstock

השף פרנצ'סקו מאציי, מ"סרטוריה" הלונדונית, הוא אביר המטבח של דרום איטליה, ולדבריו בארי, בירת מחוז פוליה, היא יעד האכילה העדיף עליו. "פוליה פוריה מאוד והתוצרת החקלאית שלה מדהימה. אם תגיעו למסעדה כמו Giampà, תקבלו פירות ים מדהימים אבל כמוהם גם הפסטה ושמן הזית. זוהי עיר נהדרת. המטבח העממי של דרום איטליה מתחיל סוף סוף לקבל בחו"ל את הכבוד שמגיע לו. מסעדה נוספת שאני אוהב היא Lo Scoglio הסמוכה לנמל התעופה. הם מבשלים שם בתשוקה ובלהט".

אורופאן, מקסיקו

אורופאן, מקסיקו
Adam Jones

העיר הזאת, השוכנת במדינת המחוז מיצ'ואקאן, זוכה לכותרות מהסיבות הלא נכונות — מעשי הרצח המבוצעים על ידי כנופיות סמים. אך השפית מרתה אורטיס, שעובדת במסעדות במקסיקו סיטי ובלונדון, אומרת: "אני גאה מאוד במוצאי המקסיקני. אני לא חושבת שאנשים צריכים לפחד. אורופאן איננה עיר תיירותית, אבל אכלתי בה מוׂלֶה (molé — רוטב מסורתי המורכב מפירות, צ'ילי ותבלינים שונים) עם גבינת קוׂטיחה. מכינים שם טורטיות נפלאות עם עשבי תיבול נהדרים. האוכל הטוב ביותר נמצא בבתיהם של טבחים מסורתיים, שמקדמים בברכה מבקרים לבתיהם, למרות שאלה לא מסעדות אמיתיות".

אוקלנד, ניו זילנד

אוקלנד, ניו זילנד
sebastian.r / Shutterstock

השפית מוניקה גאלטי, ילידת סמואה העובדת במסעדת Mere הלונדונית, גדלה בניו זילנד, ואוקלנד היא בעיניה העיר שבה מצויים המאכלים הטובים ביותר על פני כדור הארץ. "תשכחו ממסעדות מפונפנות. כאלה אפשר למצוא בלונדון", היא אומרת. "אוקלנד היא עיר שאליה הולכים כדי להרגיש אווירה וליהנות מחומרי גלם ואוכל נהדרים. אחד המקומות שבהם אנחנו אוכלים תמיד נקרא Depot. האוכל שמוגש בו הוא פשוט וטעים מאוד. יש שם מטבח פתוח, אפשר לשבת ליד הבר, לאכול דגים וצדפות ניו זילנדיים או מאכלים צמחוניים פשוטים. או לנסוע במעבורת לאי ווייהֶקֶה, ולבקר בבתי הקפה הקטנים ליד החוף. זה מרגיע מאוד".

depot restaurant new zealand

לימה, פרו

דוכן לבשר עוף
Peruvian Art / Shutterstock.com

השף אלברט אדריה, מי שהחזיק במסעדת טיקֶטס שבברצלונה, הוא מעריץ גדול של המטבח הפרואני והוא אוהב את לימה. "לבישול הפרואני יש המון סגנונות", הוא אומר. "אפשר ללכת על מאכלים מסורתיים במסעדות שמגישות סביצ'ה ופירות ים כמו 'דון פרננדו', שהיא פשוט מדהימה. או שאפשר לאכול בשווקים סנדוויצ'ים ודברים שאוכלים בעמידה. אבל בלימה מצויות כמה מהמסעדות הטובות ביותר בעולם, כמו סנטראל, מיידוׂ ו'אסטריד אי גסטון'". כשהוא בספרד, אדריה אוהב במיוחד את האוכל של העיר קאדיס.

Don Fernando lima
Astrid y Gaston

ריאד, סעודיה

ריאד
Fedor Selivanov / Shutterstock.c

שיין אוסבורן, מ"ארקיין" שבהונג קונג, התרשם מאוד בביקורו האחרון בריאד. "לאנשים שם יש אהבה עמוקה לאוכל, והכנסת האורחים היא מדהימה", אומר השף יליד אוסטרליה. "אהבתי את הקסבה — מאכל מקומי המורכב מטלה ואורז בניחוח הל". לדבריו, "הכי טוב זה לאכול את זה בחברת תושבי המקום". להתלהבותו שותף השף האיטלקי פרנצ'סקו מאציי, שגם ממליץ על ביקור בריאד ועל אכילה במסעדת מאמא נוּרה.

לובליאנה, סלובניה

לובליאנה, סלובניה
Matej Kastelic / Shutterstock.co

מעבר לעובדה שסלובניה קיבלה את מדריך המישלן הראשון שלה ב-2020, מעין תוקף רשמי על הקולינריה המצטיינת שלה, לובליאנה נבחרה על ידי אנה רוש, שזכתה בתואר "השפית הטובה ביותר בעולם" כאחת מערי האוכל הטובות בעולם. רוש מקבלת בברכה את הופעת הדור החדש של שפים צעירים בבירת סלובניה, מרחק של שעתיים נסיעה ממסעדתה Hiša Franko. "בעבר הרגשתי בדידות רבה, אבל כעת דור חדש מגלה את התוצרת של סלובניה ומחזיר לאופנה את המאכלים המחוזיים", היא אומרת. רוש מעריצה במיוחד את Gostišče Grič באזור הכפרי, ואת TaBar בעיר. מאכלים בסגנון הקלאסי היא מעדיפה לאכול ב– Restavracija Strelec שבמצודת לובליאנה.

restavracija strelec ljubljana
Restavracija Strelec

קאדיס, ספרד

קאדיס, ספרד
joserpizarro / Shutterstock.com

עיר הנמל הזאת השוכנת בדרום־מערב ספרד נבחרה על ידי השפית הספרדיה נייבס באראגאן ממסעדת "סאבור" הלונדונית. היא הולכת לשם כדי להירגע וליהנות מטאפאס ונשנושים נפלאים בברים ובמסעדות קטנים. "כשאתם נכנסים לכל בר שהוא, תוכלו להיות בטוחים שהמאכלים יהיו טעימים", היא אומרת. "תקבלו כוס שרי, תאכלו טאפאס ותרגישו שהחיים טובים. אני הולכת ל'מַנְטֶקָה'. זהו בר ותיק מאוד וכל מה שמקבלים בו לא פחות ממדהים: סרדינים, אנשובים. שוכחים את העולם. אני הולכת גם ל'אל פארו'. יש להם פירות ים נפלאים ומאכלים שמתבססים על חומרי גלם טריים מהשוק. זה גן עדן".

El Faro

סן סבסטיאן, ספרד

סן סבסטיאן, ספרד
Heracles Kritikos / Shutterstock

השפית הצרפתייה הלן דארוז, ממסעדות בלונדון ובפריז, אומרת: "לסן סבסטיאן יש מקום מיוחד בלבי, כי בילדותי חייתי בחבל הבאסקי. סן סבסטיאן היא לא רק הבירה הגסטרונומית של האזור, אלא בכלל". היא מצביעה על איכות התוצרת ועל מגוון המקומות שאפשר לסעוד בהם: מברים צנועים שבהם אפשר לאכול טאפאס ועד למסעדות שף מוערכות ונחשבות. על המקומות האהובים עליה נמנה Ganbara, בר טאפאס שהמאכל המאפיין אותו הוא פטריות צלויות ופטה אווז עם קונפי חלמון ביצה באמצע.

מיניאפוליס, ארצות הברית

מיניאפוליס, ארצות הברית
Checubus / Shutterstock.com

השף דניאל בולו ממסעדת "דניאל" אוהב את מיניאפוליס. "היא היתה תמיד אחת הערים הראשונות במעלה, אבל כעת מגיע אליה דור חדש לגמרי של שפים מניו יורק, שיקגו, לוס אנג'לס ואירופה, שפותחים בה מקומות מגניבים. "אנשים כמו אן קים ב'יאנג ג'וני' וג'יימי מאלוני ב'גראנד קפה'. וישנו גם ג'ון קראוס, שף קונדיטור מוכשר מאוד שעובד ב–Patisserie 46, שזה מקום מיוחד במינו". בולו נוקב גם בשמו של גאווין קייסן מ–Spoon and Stable כשף בעל השפעה רבה. לדבריו, "מיניאפוליס היא עיר קולינרית מאוד, ויש בה מסעדות טובות שמשקיעות משאבים רבים על אירוח".

Patisserie 46
Spoon and Stable

סן פרנסיסקו, ארצות הברית

סן פרנסיסקו, ארצות הברית
Shutterstaken / Shutterstock.com

סן פרנסיסקו היתה המקום הראשון שאליו הגיע דניאל הום יליד שווייץ כשהיגר לארצות הברית ב-2003. "היא ממש פקחה את עיניי", אומר הום, שמסעדתו Eleven Madison Park בניו יורק קיבלה בעבר את תואר "המסעדה הטובה ביותר בעולם". הום פתח את מסעדתו הבריטית החדשה Davies and Brook בלונדון בשנה שעברה. "בסן פרנסיסקו ראיתי שפים שעבדו בחופשיות רבה וזה שינה את הדרך שבה אני מביט על אוכל. זה שחרר אותי", הוא אומר. אחד המקומות האהובים אליו הוא Swan Oyster Depot, שהוא דוכן בשוק הדגים ובו אפשר להשיג את פירות הים הטריים ביותר. הוא אוהב גם את Cotogna בגלל המטבח האיטלקי הכפרי שלה. עוד על המסעדות הטובות והמדוברות בסן פרנסיסקו - כאן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות