מתגעגעים לאוכל בתאילנד? כדאי לכם לקפוץ לפרדס חנה כרכור

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתגעגעים לאוכל בתאילנד? כדאי לכם לקפוץ לפרדס חנה כרכור

לכתבה
דאמפלינגז. מנה ממכרת. הביקור במחתרת התאילנדית הוא בגדר חובה גיל גוטקין

מעטות המסעדות ששוות נסיעה מיוחדת, אבל המחתרת התאילנדית בפרדס חנה כרכור, עם הגינה רחבת הידיים שבה מגדלים את הירקות שמוגשים במסעדה, והמנות התאילנדיות הפחות מוכרות, היא לגמרי אחת מהן

36תגובות

הביקור במחתרת התאילנדית בפרדס חנה יזכיר לכם את תאילנד מהשנייה הראשונה, עוד לפני שנגסתם במשהו או אפילו נכנסתם למסעדה. שלט העץ בכניסה, שכתוב בתאילנדית, והגינה הגדולה שעוברים דרכה על שביל עץ צר מזכירים מאות מסעדות כפריות בתאילנד, ובכל זאת אינם נותנים תחושה של חיקוי זול. בגינה הזו, אגב, מגדלים גם את רוב הירקות שמוגשים במסעדה, כולל כמה ירקות מיוחדים שקשה להשיג מסחרית ברוב הארץ.

המסעדה הקטנה בעלת הגינה רחבת הידיים נפתחה לפני כשש שנים כדוכן קטן ודי מחתרתי שמכר שתי מנות בלבד. כמו שקורה לא פעם, עם ההצלחה בא הביקוש. מהר מאוד שמו של הדוכן המחתרתי יצא למרחוק והשף יואב צידון הבין שאין ברירה אלא לצאת לאוויר העולם. כלומר, הגיע הזמן לפתוח מסעדה של ממש, עם תפריט הרבה יותר רחב ומעניין. 

על פניו, גם בתפריט הנרחב אפשר למצוא את כל החשודים המיידיים הדרושים למחתרת תאילנדית קולינרית: פאד תאי? יש. פאד סיו? ברור. סום טאם, הרי הוא סלט פפאיה? נוכח. גם קארי אדום השתחל לתפריט? אם כן, מה החידוש וממה ההתלהבות? ובכן, לטעמנו הסוד של המחתרת התאילנדית טמון דווקא בהמשך, במנות הקצת פחות מוכרות. אמנם את הפאד קרפאו מכינים כאן עם עלי קרפאו אמיתיים שגדלים בגינה, ולא עם בזיליקום תאילנדי כמו ברוב המקומות, ולכן טעמו שונה לחלוטין, אבל העונג האמיתי בארוחה היה לנסות את המנות שטרם טעמנו קודם. למשל יאם קאו טוד - סלט של כדורי אורז בקארי אדום שטוגנו ופוררו יחד עם חזה עוף קצוץ והמון עשבי תיבול או תבשיל דג ודלעת בקארי צהוב, שהוא סוג של קארי תאילנדי שכמעט לא מגישים בארץ.

פאד קרפאו
גיל גוטקין

התחלנו עם יאם וון סן דונג (56 שקלים), סלט אטריות שעועית, שרימפס חלוט, חזה עוף קצוץ וירקות ברוטב צ'ילי וסרירצ'ה. מנה קלילה בזכות אטריות השעועית הדקיקות והרוטב המרענן, שלא שוכח להיות חריף כמו שצריך. השרימפס החלוטים ופירורי העוף מוסיפים להרגשה הקלילה של המנה. הפירורים של בצלצלי השאלוט המטוגנים והבוטנים הקלויים רק הוסיפו לסלט טעם אדמתי שהשתלב בדיוק רב.

 יאם וון סן דונג
גיל גוטקין

אסור לוותר גם על הדאמפלינגז המצוינים שמכינים כאן (52 שקלים). מדובר בכיסוני בצק מאודים שעוברים צריבה בצד אחד, שנותנת להם פריכות כיפית, ממולאים באגוזי קשיו וארטישוק ירושלמי (תחליף ראוי לירקות שורש תאילנדיים, שלא גדלים כאן) ומשכשכים בשמן צ'ילי לא חריף מדי. מנה ממכרת.

מספר מנות מהמחתרת התאילנדית
גיל גוטקין

צידון אוהב גם להכין כאן כמעט בכל שבוע ספיישלים משתנים. חלקם עונתיים ומבוססים על זמינות חומרי הגלם, וחלקם יוצאים מהתבנית של אוכל תאילנדי מסורתי וזולגים קצת לכיוון הפאן אסייתי, נגיד, או קורצים לפיוז'ן עולמי. כך הזמנו מתפריט הספיישלים כיסונים מאודים ממולאים בבשר סרטנים טרי (65 שקלים), ברוטב חמאת מיסו עדין, שהזכירו משחק בין כיסונים אסייתיים לקרעפלך פולניים והיו נהדרים. לא ממש תאילנדי מסורתי, אבל כל כך טעים שזה לא באמת משנה.

כיסונים מאודים ממולאים בבשר סרטנים טרי
גיל גוטקין

המשכנו אל פאד קרפאו, מנה מוכרת למדי בכל מסעדה תאילנדית. כאמור, כאן מכינים אותה עם עלי קרפאו אמיתיים שגדלים בגינה. שווה להתעכב על הפאד קפאו (79 שקלים), או כמו שיותר נכון לקרוא לו פאד קרפאו. הטעם העיקרי במנה הזו מתבסס כאמור על עלי קרפאו, שהוא אמנם סוג של בזיליקום, אך טעמיו מזכירים מעט ציפורן והל. בארץ קשה להשיג את הקרפאו, ולכן משתמשים במנה הזו בדרך כלל בבזיליקום המקומי שלנו, שטעמו שונה לחלוטין, או בבזיליקום תאילנדי, שדומה קצת יותר, אבל נותן למנה הזו טעמים אניסיים שאין במקור. צידון מגדל את הקרפאו בעצמו ולכן כל מי שרגיל לטעם של המנה הזו ממסעדות אחרות יגלה כאן עולם חדש לגמרי.

אפילו מנה כמו כנפיים מטוגנות (42 שקלים) עוברת כאן טיפול תאילנדי שכולל מרינדה של ג'ינג'ר ושום ורוטב על בסיס צ'ילי, סריראצ'ה, רוטב צדפות ושמן שומשום. התוצאה היא כנפיים עסיסיות במיוחד עם ציפוי חריף ומלא טעם, שאי אפשר להפסיק לאכול מהן.

כנפיים מטוגנות
גיל גוטקין

לכל מי שמתגעגע לטעמים של האוכל בתאילנד, או מי שפשוט אוהבים את המטבח הזה ואת הטעמים המקוריים שלו, ולא אלה המדוללים והמתקתקים שכל כך נפוצים כאן, הביקור במחתרת התאילנדית הוא בגדר חובה. כשאתם מתכננים ביקור כאן, זכרו שאי אפשר להזמין שולחן והישיבה היא על בסיס מקום פנוי. שיהיה בהצלחה עם זה.

המחתרת התאילנדית. הגנה 1, פרדס חנה כרכור. 051-202-0590. ראשון, 18:00-22:00. שני-חמישי, 12:00-22:00. שישי-שבת, סגור.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות